Uncategorized

Derfor er sutter vigtige for dit barn

Forskellige sutter

Alle ved, at babyer og små børn er glade for sutter. Men hvorfor er de egentlig det? Langt de fleste børn elsker at bruge sut, og for nogle kan det endda være svært at vænne sig af med det. Det er der sådan set en god grund til, fordi sutter handler om tryghed.

Barn med sut

Et naturligt suttebehov

Hvorfor bruger børn sut? Svaret er simpelt; fordi de synes, det er rart. Babyer er født med et naturligt suttebehov, og det er nødvendigt for dem, når de skal have mælk. Dog er det ikke rart for moren, hvis barnet konstant ammer, og derfor har vi i dag sutter. Barnet associerer det at sutte med at få mælk, og det er med til at gøre barnet roligt og trygt. Verden er jo utrolig stor, skræmmende og ukendt, når man er baby, og sutten kan hjælpe med at bevare roen under de mange overvældende sanseindtryk. 

Forskellige størrelser

Når man køber sutter, er det vigtigt, at man vælger de rigtige størrelser til babyens mund. Hvis sutten er for stor, kommer den for langt ind i munden, og det kan være meget ubehageligt for barnet. Der er ikke et generelt størrelsesskema, da ikke alle firmaer har forskellige størrelser, og de, der har, bruger sjældent de samme. Det er heller ikke sikkert, at dit barn vil have lyst til at skifte sut, som de bliver ældre. De vil typisk foretrække den, som de har vænnet sig til. 

Baby med sut

Forskellige materialer

Sutter bliver lavet i forskellige materialer, så det kan være en god idé at holde øje med, hvad de er lavet af, før dit barn putter dem i munden. Nyfødte kan trods alt være lidt mere sensitive for mange forskellige ting, så det skader ikke at være lidt forsigtig. Nogle sutter er for eksempel lavet af latex, og det er noget, som nogle mennesker kan være allergiske overfor. Derfor gælder det om at vælge sutter af kvalitet, hvor producenten faktisk fortæller dig, hvad sutten består af. Det er altid en god idé at researche det selv inden køb.

En god sut 

 Som sagt, så elsker langt de fleste børn sutter. Nogle vil gerne have så mange sutter som muligt, nogle vil kun have én, og der er måske nogle, der slet ikke gider at bruge sut. Det er alt sammen noget, som er helt normalt; børn er jo forskellige. Det er bare dit job at give dem muligheden for at finde en yndlingssut. 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *