Boligen

Sådan skaber du den flotteste have

Kvinde i haven

Når du har en have, har du også muligheden for at skabe den perfekte have, som du har i tankerne. Det kan dog blive til et større projekt, og det er ikke altid nemt at vide, hvordan man starter. Læs med her for at se tips til hvordan du begynder, samt hvad du skal overveje, når du vil gå i gang med at forbedre din have.

Hvad vil du gerne opnå?

Tænk over, hvad dit mål med dine have er. Hvad for et resultat vil du gerne opnå? Hvilken stil går du efter? Måske går du efter elegance, måske går du efter magi og eventyr, måske går du efter en smart og praktisk køkkenhave. Du kan sagtens få, hvad du ønsker. Skal det være et område, hvor du kan sidde med familie og venner i en hyggestund? Skal det være et område, hvor du bare kan slappe fuldstændigt af? Skal det være et område til aktivitet for både børn og voksne? Det er din beslutning; det er bare rarest at vide det, inden du går i gang med arbejdet.

Hvor meget tid vil du bruge?

Dernæst bør du overveje, hvad dette haveprojekt betyder for dig. Skal det være en afslappet, hyggelig fritidsinteresse, du kan gå og pusle med, når du har lyst, eller har du en konkret grund eller lyst til at få det gjort effektivt og hurtigt? Det kan være, at du skal holde et arrangement i haven på et tidspunkt, og derfor har en deadline på, hvornår den skal stå klar. Det kan også være, at du vil have det gjort, så den er klar inden årstiderne skifter. Hvis du ved, hvad din indstilling til projektet er, vil du forvente mere realistiske resultater.

Start med at planlægge

For at komme godt fra start kan det være godt at have en konkret plan. Du kan begynde med at lave en simpel tegning over din have, så du har et overblik over dens størrelse og placeringen af huset og eventuelle andre bygninger på din grund. Derfra bliver det meget nemmere at forestille sig placeringen af terrasser, træer og bede. Det kan også være smart at markere husets vinduer og døre, så du kan være sikker på, at alt bliver, som du ønsker det. Det er med til at gøre haven både praktisk og flot.

Hvad får du brug for?

Så kommer næste skridt; at vide, hvilke materialer og værktøjer, du får brug for. Se udvalget hos https://havehandel.dk/.

Har du alt, hvad du har brug for af værktøjer og hjælpemidler i dit eget skur, kan du låne, hvad du mangler af naboer og venner, eller skal du ud og købe nyt? Det er ikke nemt at plante, hvis du ingen skovle har, og det er ikke nemt at klippe hækken, hvis du ikke har en hækkeklipper. Derudover skal du selvfølgelig vide, hvad du vil plante. Der findes så mange forskellige træer, buske og blomster, at det kan være svært at overskue, men med ordentlig research kan det godt lade sig gøre. Hvor der er vilje, er der en vej. Med den rette indstilling kan også du få en flot have.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *