Uncategorized

Stadig flere kvindelige iværksættere i Danmark- Er du den næste?

Kvindelig iværksætter

I Danmark er vi stolte af at kunne kalde os selv et iværksætterland og det er da også sandt, at Danmark er et land, der gennem tiden har avlet mange nye virksomheder. Det kan skyldes mange ting lige fra det sociale sikkerhedsnet til kulturen, der priser selvstændighed og vikinge-agtigt gåpåmod. Under alle omstændigheder har det i hvert fald betydet, at Danmark er et af de bedste steder at starte, hvis du har en god ide til en virksomhed.

Start din egen virksomhed

Hvorfor så få kvinder?

Alligevel har vi desværre set, at der har været en stor skævvridning i demografien af dem, der faktisk har taget springet og er blevet iværksættere. Et klart overtal af dem er fortsat mænd, og det er ærgerligt i en verden, hvor halvdelen af befolkningen er kvinder, som derfor også må antages at stå for halvdelen af alle de gode ideer. 

I de seneste år er andelen af kvindelige iværksættere i Danmark dog steget, og spørgsmålet til dig som kvinde er nu, hvorvidt du skal være den næste. Livet som iværksætter er selvfølgelig ikke for alle, men hvis du har en lille iværksætter i maven, bør du lade være med at lave undskyldninger for den. Meget tyder faktisk på, at det netop er kvinders evne til at undskylde og trampe på sig selv, før de overhovedet er i gang, der har stået i vejen for deres iværksætteri.

Finansier din idé

Stol på din idé – så gør andre det også

En af de meget typiske undskyldninger, som kommende kvindelige iværksættere giver både sig selv og andre omkring sig er, at de ikke kan finansiere idéen eller få andre til det, hvorfor den sikkert ikke er god nok. Sagen er dog den, at mange af de største succeser på den danske såvel som udenlandske erhvervs-scene havde problemer med at skrabe penge sammen i starten. Skal man være iværksætter og være i stand til at kunne overbevise andre om at give en penge, bliver man først og fremmest nødt til selv at tro på det. 

Derudover kræver det dog også, at man fuldstændig teknisk kender til de mange forskellige muligheder for finansiering til opstart, man har som ny virksomhed. Som nævnt er der selvfølgelig finansiering ved egenkapital, altså at man selv sætter penge på idéen. Det er en god idé, om ikke andet for at bevise, at man stoler på sig selv og virksomheden til andre investorer. Investorer eller fremmedkapital er nemlig den anden store mulighed, som langt de flest opstartsvirksomheder lander på. Det kan måske lyde fremmed og grandiost, men fremmedkapital kan være noget så simpelt som et virksomhedslån i banken. Det kan dog også være andre private investorer, der ender med at eje en del af din virksomhed. Under alle omstændigheder er sagen den, at der er masser af muligheder for at finansiere en virksomhedsopstart. Også hvis man er kvinde.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *