Skønhed & Mode

Kosmetisk tandpleje: Få mere selvværd i dit smil

Kosmetisk tandpleje

Alle kender til det årlige tandlægetjek, hvor tandlægen sørger for, at alt er som det skal være. Men dette tjek er udelukkende af medicinske årsager, så som at fikse huller eller fjerne problematiske tænder. Man kan sagtens have sunde tænder, uden at tænderne ser sunde ud.

Hvis man er usikker omkring udseendet af sine tænder, kan det lede til, at man smiler mindre. Smilet er en stor del af ens udstråling, derfor er det vigtigt at have et smil, som man er stolt af. Det kan kosmetisk tandbehandling hjælpe med, da hovedformålet med dette er udseende og fremtoning.

Kosmetisk tandbehandling opsøges, hvis man er utilfreds med udseendet af sine tænder. Det kan være farven eller formen på tænderne, man ønsker at ændre. Blegning er den mest populære kosmetiske tandbehandling, hvor ens tænder lysnes, og derved giver et hvidt smil. Hvis man er utilfreds med formen og farven, så anbefales tandfacader.

Slip af med misfarvning

Der er mange årsager til misfarvning af tænderne, dette kan ske både under dannelsen af tænderne eller i løbet livet. Tandblegning er en procedure, hvor man i samråd med sin tandlæge får lavet en skinne, som passer lige præcist til ens egne tænder. Herefter får man udleveret sin skinne og blegegel, så man selv kan komme i gang med afblegning af tænderne.

”Smilemakeover”

Porcelænsfacader er et lille stykke porcelæn, som limes fast ovenpå ens egne tænder. Dette kan ændre både formen og farven, så man kan vælge lige præcis det udseende, man selv mener, passer til en. Da denne behandling giver tænderne den form og farve, man ønsker, kaldes den typisk ”smilemakeover”. Denne behandling kan også bruges til knækkede tænder, eller til at lukke mellemrum.

Så findes der også kosmetisk plast, som ligesom porcelænsfacaderne, også limes på tænderne. Denne behandling er billigere, og udføres kun under én behandling, mens porcelænsfacaderne udføres over flere gange. Men ligesom porcelænsfacaderne, kan disse også bruges til at mindske misfarvninger eller reparere tanden. Ved reparation bruges der plastfyldninger, der er mere æstetiske og kosmetiske, end de ofte sete sølvamalgamfyldninger.

Kroner, der ikke skiller sig ud

I modsætning til normal kronebehandling, findes der også kosmetisk kronebehandling. Forskellen er, at i stedet for metal, så består inderhætten af et keramisk materiale, som ikke har samme mørke udseende som metallet. Det mørke metal kan få kronen til at se død ud, mens det keramiske materiale er hvidt af udseende, og derfor ser mere naturligt ud.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *