Du skal åbne et nyt bageri, restaurant, café, kantine eller højskolekøkken, og der skal købes stort ind – det er en uundgåelighed. Men har du styr på, hvad det er, du mangler? Det er vigtigt at danne sig et overblik over, hvad der er nødvendigt, for at tingene kan fungere i din bagerafdeling – og derfor skal den selvfølgelig fyldes med de nødvendige Bagerimaskiner.
Inden du går i gang med det store indkøb, skal du først have styr på, hvad det egentligt er for nogle maskiner, som du kommer til at skulle bruge.
Pizzarestaurant, konditori eller gammeldags bager
Der er selvfølgelig forskel på, hvilke ovne, maskiner og tilbehør, du skal have, om du ejer en pizzarestaurant, et konditori eller en klassisk bagerforretning.
Du skal altid have en eller flere røremaskiner, hvis du skal lave store mængder af dej. De kan fås i alt fra 5 til 188 liter alt efter, hvor stort dit behov er. Der er også specielt producerede røremaskiner til specielle typer af kager, som du skal undersøge.
Til pizzabagning har du brug for en god pizzaovn og en god dejælter, som de vigtigste bagerimaskiner.
Der fås flere forskellige ovne til industrielt brug, heriblandt pizzaovne, mikroovne, dampovne og ovne, der skal tilsluttes gas. Har du en forretning, der laver meget forskelligartet mad, har du måske brug for det hele – ellers må du i gang med at undersøge behovsforskellene.
Godt og trofast samarbejde
Der skal selvfølgelig være tillid mellem dig selv og leverandøren, så du ved, at de hjælper dig med at finde den bedste løsning til præcis din forretning. Der skal være en god garanti, hvis noget går galt f.eks. under forsendelsen. Den gode vejledning er essentiel. Undersøg om det pågældende firmas medarbejdere får en større bonus, jo dyrere en vare de sælger dig – så er det måske ikke forretningen for dig.