Gaver

Julehygge

Julehygge

I den søde juletid er det hyggeligt at bruge tiden med familien og spise julegodter og pynte op til den store aften. Det vrimler med nisser og andre sjove julepyntstraditioner i de små hjem og ikke mindst i bybilledet, hvor julepyntningen ofte begynder allerede i midten af oktober måned. Mange butikker sætter en ære i at pynte rigtig flot op hver jul, og lige så mange vælger at afholde julekonkurrencer igennem hele juleperioden.

I de mange julekonkurrencer, både i de fysiske butikker og på nettet, kan man vinde mange forskellige præmier – lige fra små pakkekalender gaver til de helt store gevinster som iPhones, computere, køkkenmaskiner – eller måske et helt nyt køkken til at stille køkkenmaskinerne i. Mulighederne for gevinster i julekonkurrencer er mange og store, da der findes rigtig mange julekonkurrencer, man kan deltage i. Er økonomien lidt stram op til jul, som den er i mange familier, kan julekonkurrencerne også være en oplagt mulighed for at vinde ekstra gaver til sig selv eller familiemedlemmer.

Historien bag julekonkurrencer

Traditionen med julekonkurrencer går langt tilbage i tiden, dog i en lidt anden form end den vi kender i dag. Man har i over 100 år udnyttet juletiden til at lave forskellige konkurrencer i de små hjem. En af de meget kendte er at lege Mus med pebernødderne, hvor man gemmer et antal pebernødder under en kop. Den, der sidder til højre for en, skal nu gætte, hvor mange pebernødder man har gemt. Gætter personen rigtig får han alle pebernødderne under koppen.

En anden gammel julekonkurrence, er den vi i dag alle kender med at putte en mandel i ris a la manden og det herefter gælder om at finde mandlen i sin portion, og få mandelgaven. Denne julekonkurrence er en af de få gamle traditionskonkurrencer, som de fleste hjem stadig bruger. En anden julekonkurrence, som mange familier også anvender endnu, er pakkespillet. Nogle spiller pakkespil til julefrokosten i løbet af december måned, mens andre spiller pakkespil om formiddagen den 24. december, for at gøre ventetiden til pakkerne om aftenen lidt mere udholdelig.

Alle disse julekonkurrencer findes stadig og der kommer flere og flere til. Og nu, hvor vi har Internettet, er der mange firmaer, der vælger at afholde julekonkurrencer på nettet, hvor man kan vinde produkter fra virksomheden.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *