Kvindeliv

Jeg er bange for at gå til tandlæge

Tandlægeskræk

For dem, der lider af tandlægeskræk, kan det være en stor udfordring at møde op til en aftalt tid. Det kan være svært at sætte ord på denne frygt, og endnu sværere at tage skridtet til at få den behandlet. Man kommer langt ved at vælge en tandlæge, som man kan tale med. Kommunikationen er altafgørende. Desuden er det vigtigt, at man fra starten gør det klart, at man lider af tandlægeskræk. Så vil man få den nødvendige hjælp og støtte, så det bliver en god oplevelse at møde op til en behandling.

Tandlægeskræk er en håndgribelig og reel frygt

Et besøg hos tandlægen er for mange en ubehagelig, men nødvendig, oplevelse. Dette skyldes at netop munden er et følsomt område. Men det er jo vigtigt at man passer på sine tænder, så man kan beholde dem mange år endnu. Så de skal tjekkes med jævne mellemrum. For nogle kan tandlægebesøget dog være kilde til søvnløse nætter, stor frygt og forfærdelse. Det gælder for dem, der lider af tandlægeskræk. Som med andre fobier er det en ganske håndgribelig og reel frygt, som får folk til at blive væk fra aftaler hos tandlægen. I nogle tilfælde kan det endda være nødvendigt med beroligende medicin, for at komme igennem en behandling. Der er en række faktorer, der kan gøre oplevelsen mindre ubehagelig for dem, der lider af tandlægeskræk.

Sådan bliver det en bedre oplevelse at tage til tandlæge

Først og fremmest skal man huske på, at teknologien i dag gør, at det i mange tilfælde er muligt at behandle helt uden smerter. De behandlinger, der tidligere blev forbundet med smerte, og dermed har ført til tandlægeskræk hos mange, er altså nemmere at komme igennem end tidligere. Når man har tandlægeskræk, er det vigtigt, at man ikke føler sig presset eller stresset, når man møder op til en aftale. Man skal føle at kommunikationen er gnidningsfri og god, og man skal hele tiden informeres om, hvad der bliver gjort under forløbet. Desuden skal man huske på, at man ikke får skældud, hvis det er længe siden, at man sidst har været hos tandlægen. I mange tilfælde skal der kun laves få ting eller slet intet, når man får tjekket tænderne. Så det er højst sandsynligt kun i ens eget hoved, at man skal stå igennem timevis af smertefulde behandlinger, før man kan tage hjem. Så man bør ikke være bange for at gå til tandlæge.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *