Uncategorized

Gode råd til kvinden som bor alene

Kvinde_pakker_en_flyttekasse

Flytter du hjemmefar og skal nu bo selv? Flytter du væk fra en sammenlever og skal nu stå på egne ben? Her er der nogle gode råd til de kvinder, som skal til at bo alene. Det kan være overvældende at flytte, især hvis du ikke er vant til det. Få en god oplevelse ud af flytteprocessen og skab et levested som du holder af. 

Kvinde_træner_hjemme

Sørg for at alt er, som det skal være 

Når du først har fundet den bolig eller lejlighed, du skal flytte ind i, er det en god ide at lave en liste over eventuelle fejler og mangler og tage billeder. Dette gælder, når du flytter ind i en lejet ejendom. Nu hvor du skal bo selv, er det nemmest at holde styr på alting, hvis du skriver det ned løbene. Det kan være, at radiatoren ikke virker, eller at ovnen ikke fungerer, som den skal. 

Som lejer skal du kræve at tingene er i orden, inden du flytter ind, eller i hvert fald at lejeren har styr på, hvad der skal laves. Tag ikke nej som et svar da det er lejerens ansvar, at ejendommen er i orden.

Det er okay at spørge om hjælp

Sommetider er det nødvendigt at spørge en professionel. Det kan dog være skræmmende, hvis du ikke har prøvet det før. Det er let. Hvis du mangler hjælp af en elektriker, så søg blot efter en elektriker i dit område. For eksempel elektriker Roskilde. På den måde kan du hurtigt og nemt finde en relevant person, som kan hjælpe dig med dit problem. 

Hvis du har venner og familie, som har forstand på diverse huslige opgaver, kan du altid også spørge dem.

Ledninger_i_væg

 

Gør plads til dine interesser 

Når du leder efter et sted at bo, burde du prioritere at du kan foretage dig dine interesser. Dette gælder eksempelvis bagning eller træning hjemme. Sørg for at dit hjem giver dig plads til, at lave det du holder af. Dette har selvfølgelig sine grænser i forhold til budget. Hvis du har frirum i dit hjem, til at lave det du elsker, så kommer du også til at elske dit hjem mere.   

Du bestemmer  

Husk at du nu bor alene. De betyder, at du kan indrette lige som du vil, og ikke som folk forventer, at du gør. Du kan give dig selv god plads til at udfolde dig kreativt. Hvis du udlejer et sted, så husk blot at spørge om lov til eventuelt at male og hænge billeder op med søm. 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *