Boligen

Glæd dine børn med et marsvin: det skal du have styr på

Marsvin

Det er hyggeligt med kæledyr i huset, og hvis dine børn gerne vil have et kæledyr, er et marsvin et oplagt valg. Alle børn kan lære at passe et marsvin, og det er et dyr, som har en god størrelse til børn. Udover at det er vildt hyggeligt med en sød lille gnaver i hjemmet, lærer dine børn også at tage ansvar, når de skal passe deres kæledyr, og det er en god egenskab at lære.

Der er mange ting, man skal vide, når man skal have et marsvin, og du kan læse dig til de vigtigste ting her.

Hav styr på foder

Det er vigtigt, at du har styr på, hvordan et marsvin skal fodres. Som udgangspunkt skal det fodres med hø som den primære kostkilde, sådan at hele 80% af kosten består af det. Dertil kan man få forskelligt kraftfoder, som du kan supplere med. Det er meget vigtigt ikke at overfodre med kraftfoder, for du risikerer at give marsvinet dårlige spisevaner, så det for eksempel bliver kræsen, og du risikerer også, at det bliver overvægtig.

Find det rigtige bur

Når du skal købe et bur til marsvinet, er det vigtigt at tænke på, at det ikke må blive for småt. Dit marsvin skal have lidt plads at bevæge sig på, selvom at det ikke er et stort dyr. Der findes mange forskellige grundmodeller af bure til marsvin, og så længe at indpakningen siger, at det egner sig til marsvin, burde det ikke gå helt galt.

Legetøj og tilbehør

Marsvinets bur er dets hjem, og derfor skal det også føles hjemligt. Det er forskelligt, hvad marsvin har brug for, og derfor kan det være, at du skal udskifte noget legetøj eller investere i nye ting, når du lærer det at kende. Ved købet af marsvinelegetøj er det en god idé at være opmærksom på de forskellige funktioner, som legetøjet har.

Hvis du for eksempel køber noget legetøj, som kan rulle, en bold for eksempel, kan det være en god idé ved købet af marsvinelegetøj at supplere med en anden slags legetøj, så dit marsvin har flere muligheder. Det kunne for eksempel være en bro eller lignende, som marsvinet kan kravle op på.

Hold dit marsvin stimuleret, når det spiser

Ved købet af marsvinelegetøj kan du overveje, om det skal være en del af legen at spise. Der skal selvfølgelig også være plads til at spise på helt gammeldags vis, hvor maden ligger i en skål og ikke er besværligt at få fat i. Når det er sagt, kan det ved købet af marsvinelegetøj være en god idé at supplere hø og kraftfoder en gang imellem med nogle snacks, der fungerer som legetøj.

Der findes mange måder at holde marsvinet beskæftiget på, når det skal spise. For eksempel kan man få små spiselige bolde, som skal hænges i en snor fra burets top. Ved sådan en skal marsvinet tænke sig om og bevæge sig for at spise af den. Der findes mange forskellige versioner af den slags spiseligt legetøj.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *