Kvindeliv

Giv dit barn en god badeoplevelse

Barn i bad

Er du interesseret i at gøre så mange ting i din hverdag så nemme som muligt? Det er nok de færreste, der ikke er det. Særligt en hverdag med børn kan indeholde mange øjeblikke, som kan være lidt langtrukne at komme igennem – selvom det selvfølgelig er det hele værd i det lange løb. Men hvis man kan gøre det lidt nemmere for sig selv, så er det da noget rarere.

Du har sikkert oplevet, at det ikke altid er så nemt at få børnene i bad, fordi det jo også for dem er en sur pligt, der skal overstås. Men faktisk kan du hurtigt gøre det lidt nemmere ved eksempelvis at give dit barn badelegetøj med i bad eller måske stå for anden form for underholdning. Så bliver det sjovere for både børn og forældre.

Har du også svært ved at få dit barn i bad?

Det er nok de færreste forældre, som ikke på et eller andet tidspunkt har haft nogle store problemer med børn, der skal i bad. Der er selvfølgelig også mange voksne, som bare skal have det at bade overstået, men for børn kan det faktisk godt virke som noget af det kedeligste i verden, fordi de bliver tvunget til det og ikke kan lege – det er næsten ligesom at børste tænder eller skulle i seng.

Men forskellen er heldigvis, at man godt kan gøre badetiden nemmere. Hvis man nemlig netop sørger for, at det bliver lidt sjovere at gå i bad, så vil man helt sikkert også opleve, at børnene gerne vil i bad – så handler det måske pludselig om at få børnene op af badet.

Køb noget badelegetøj

En af de former for underholdning, man kan vælge til børnenes badetid, er badelegetøj. Badelegetøj kan være mange forskellige ting, men som det ligger i ordet, er det naturligvis legetøj, som er beregnet til at blive leget med i vand.

Vandlegetøj kan være store ting som en vandbane, men det kan også være meget mindre objekter som små spande, badebomber eller helt almindeligt legetøj, som bare er vandtæt. Med badelegetøj har dine børn noget underholdning, som kan agere motivation for at skulle i bad – så mon ikke det kan blive lidt nemmere at få dem vasket fremover?

Hør musik imens der bades

Noget andet, man kan gøre for at få børnene i bad, er at høre musik. Mange børn forbinder netop det at skulle i bad med tvang og kedsomhed, og derfor skal man gøre det så hyggeligt som muligt. Her kan man sætte nogle af deres yndlingssange på i badet og holde en lille fest. Det kunne eksempelvis være MGP-sange – dem er der nemlig mange børn, der er vilde med.

Man behøver naturligvis ikke at gøre disse ting, hver gang barnet skal i bad, for nogle gange skal det jo også gå lidt hurtigt, men det er bestemt værd at overveje de dage, hvor det er ekstra svært at få børnene i bad. Så får både forældre og børn en god badeoplevelse.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *