Kvindeliv

Flere kvinder vælger at blive elektrikere

kvindelig studerende

I Danmark er der en stigende efterspørgsel på elektrikere, på sigt er der en risiko for at man vil mangle elektrikere. På grund af denne udvikling er der flere som netop vælger at uddanne sig som elektriker, fordi der er udsigt til mange faste stillinger. Det er der flere der har fået øjnene op for.

Stor tilstrømning i forhold til for 10 år siden

Dog er det ikke længere kun mænd som vælger at tage denne uddannelse, der er faktisk også et stigende antal kvinder som vælger at gå ind i denne branche. For tiden ser det ud til at omkring 10 procent af en klasse faktisk er kvinder. Dette er en stor øgning i forhold til hvor mange kvinder der tog denne uddannelse for blot 10 år siden.

Så på sigt vil du meget oftere opleve at det kan være en kvindelig elektriker som kommer og hjælper dig ud af dine elektriske kvaler, uanset om du ringer efter en elektriker Hillerød eller i Præstø. Det vil være meget nemmere at få klaret opgaverne, når der både er kvindelige og mandlige elektrikere, da det vil øge den samlede mængde af kvalificerede personer som kan komme hjem til dig og klare det.

Mind dine piger om alle deres muligheder

Det er vigtigt at huske at netop diverse håndværker brancher også sagtens kan være en god vej at gå for piger og kvinder. Alle muligheder står åben. Den seneste udvikling i tilstrømning af kvinder på disse uddannelser, beviser netop at flere piger har opdaget det. For det er ikke kun inden for elektriker branchen at man ser en øgning af kvindelige studerende.

Det er en god ide som forældre at minde ens piger om at det også er muligt for dem at blive en elektriker. Hvis nu de synes at dette fag lyder spændende, så er det helt sikkert en god ide at udforske. Uanset hvor I bor vil der helt sikkert være mulighed for at finde et uddannelsessted. Hvem ved, måske vil det være din datter som kommer til at arbejde som elektriker Hillerød i fremtiden. Hvor hun vil have et godt og fast arbejde, som kan være basen for et dejligt liv.

Samfundets udvikling ses i håndværkerbranchen

Faktisk er denne udvikling, det stigende antal kvinder på elektrikeruddannelse, et tegn på to generelle tendenser i det danske samfund. På den ene side er man begyndt at fokusere mere på håndværkeruddannelse, i stedet for kun at opfordre unge til at tage på gymnasiet. Man indser at Danmark vil stå med et problem i fremtiden, hvis ingen vælger at blive håndværker. Derudover ser flere også disse brancher som mere sikre. Der er gode muligheder for at få et fast arbejde.

Derudover ser man også et mindre fokus på hvilke uddannelser hvilket køn bør tage. Man mener ikke længere at elektrikerfaget kun er for drenge, eller at kun piger kan være sygeplejersker. Man kan vælge lige netop den vej man selv har mest lyst til at følge. Uddannelserne er mere kønsneutrale i dag.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *