Uncategorized

Skal familien snart have kæledyr?

Familie med hund

Det er et stort spring for familien, når I skal til at have et kæledyr. Måske har dine børn allerede tigget om det i årevis, og det har garanteret været hårdt for dig at sige nej. Men hvis du nu føler, at børnene er gamle og ansvarlige nok, og at du har tiden til det, kan det være det rette tidspunkt. 

Pige med kanin

Det er skønt med kæledyr

Det er uden tvivl super skønt med kæledyr. Der er en grund til, at mange mennesker har dyr, og det er simpelthen fordi, at det bringer mange smil ind i ens hverdag. Dyr er fantastiske væsner, og det er utrolig fascinerende at tænke på de venskaber, man kan skabe til et andet væsen, som man ikke kan kommunikere med, med ord, som man kan med mennesker, og som har en hel anden form for opførsel. Dyreverdenen er stor og fascinerende. Dog kommer dyr også med ansvar, så du skal være sikker på, at familien er klar til de udfordringer og krav, som kommer med et kæledyr. 

Hvilket slags dyr?

Der er stor forskel på kæledyr, så du skal have fundet ud af, hvad der er det rigtige for din familie. Hunde og katte er uden tvivl de mest populære kæledyr i Danmark, men der er selvfølgelig også mange andre muligheder. Nogle mennesker kan godt lide slanger, skildpadder og firben, andre kan lide kaniner, marsvin og hamstre, og endnu andre foretrækker fisk. Det kommer alt sammen an på, hvad I ønsker af jeres kæledyr, og hvad I kan håndtere. Tænk blandt andet over disse spørgsmål: vil I have et dyr, I kan ligge på sofaen og nusse med? Vil I have et dyr, I kan træne? Vil I have et dyr, der er nemt at passe? Vil I have et dyr, I kan lege med? Det er alt sammen noget, der kan lede jer tættere på det rette svar.

Overvej børnenes alder

Man skal være forberedt på lidt udfordringer, hvis man har dyr og børn under samme tag. Det er selvfølgelig sundt for børn at lære at omgås dyr i en tidlig alder, men det skal jo ikke være på dyrets bekostning. Derfor er det en god idé at overveje, om børnene er gamle nok til at få et kæledyr. De skal kunne aflæse dyrets kropssprog, de skal kunne lege med dyret uden misforståelser, og de skal lære dyrets grænser at kende. Det duer simpelthen ikke, hvis børnene går og hiver i ører og haler. Du skal selvfølgelig lære og fortælle dine børn om, hvordan man omgås dyr, og det vil derfor være et fællesprojekt, men ansvaret vil i sidste ende ligge på dine skuldre. Hvis du ikke er forberedt på den udfordring, kan det være, at I skal vente med dyr lidt endnu.

Børn med kat

Kæledyr til jer 

Kæledyr kommer altså ikke uden besvær, men det er også en gave, der spreder smil og glæde hver dag. Selvom der kan være udfordringer, vil kæledyret være det hele værd. Det vil bringe familien tættere sammen, og I vil skabe nogle helt igennem fantastiske minder.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *