Kvindeliv

Få hjælp til festsangen når du skal til den store fest

Fest

Mangler du også underholdningshjælp til brylluppet, fødselsdagen eller konfirmationen? Selvom man ønsker at overraske med et fænomenalt indslag, kan det være svært at ramme den lige i øjet. Det kræver en vis kreativitet, og det er ikke alle der evner opgaven. Derfor kan du læse med her, hvis du mangler hjælp til festsangen til den store fest.

Gå i tænkeboks

Først og fremmest skal du gå i tænkeboks. Hvem er sangen til? Er det en meget nær relation, eller er det en mere perifer bekendt? Herefter skal du nedskrible alle de stikord, du kan komme på omkring vedkommende. Har I oplevet noget sjovt sammen? Er der nogle interessante træk ved vedkommende, der ville passe perfekt ind i en sang? En mindmap er rigtig god, og det er vigtigt, at man bare nedskriver alle de ting, man overhovedet kan komme på. Så kan man altid sortere i indholdet bagefter. Udover indholdet skal man tænke over hvilket melodi, der ville være god at bruge. Det kunne være en sang, der siger noget om vedkommende, eller det kunne være en sang, der siger noget om jeres forhold. Det kunne også bare være en sang, enten du eller modtageren rigtig godt kan lide, og som har en form for betydning. Sidst men ikke mindst skal der tænkes over, hvordan sangen skal præsenteres og deles rundt til gæsterne. Her kan du gå i det kreative hjørne og lave din egen sangskjuler. Hvis overskuddet er til det, kan du også præsentere sangen med en lille tale først. Der er mange muligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Det er en festdag, og du skal huske på, at alt er muligt.

Festsange forfattes af erfarne sangskrivere

Når du har de emner og episoder, du vil have med i din sang, kan du uddelegere opgaven om at skrive selve sangen. Det kan være en rigtig svær opgave, og det er ikke for alle. Er man ikke rytmisk eller bare ikke god til at sætte ord sammen, rime og tilpasse melodier, kan det være svært at skrive en sang. Det skal være noget, man er tilfreds med og med stolthed har lyst til at præsentere og give til vedkommende, der holder fest. Derfor er det så smart at booke en sangskriver, der skriver sangen for dig. Festsange forfattes nemlig ofte af professionelle, der går ud fra de stikord, noter og sangvalg med mere, som du har nedskrevet. Festsange forfattes typisk som en kladde, og med din feedback retter de i sangen hen ad vejen. Til sidst står du med et produkt, du er rigtig glad for, og som du med glæde kan overrække til vedkommende på den store festdag. Det fedeste er at give og gøre andre glade!

Nyttig tid

Med uddelegeringen af opgaven får du pludselig tid til andre ting. For eksempel har du nu tid til at designe eller finde på en sjov sangskjuler, skrive en tale eller andet sjovt. Mulighederne er mange, og med sangskrivehjælpen har du fået overskuddet til det. Smart!

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *