Uncategorized

Derfor er det vigtigt med det rigtige vinglas

Der er rigtig mange af os, der ikke klar over det – men det er faktisk ganske vigtigt for vin-oplevelsen, at det rigtige glas bruges. Selvfølgelig er vi bekendte med, at der findes glas til både rødvind, hvidvin og bobler. Men alt herimellem synes at være ukendt for flere.

Der er nemlig en lang række forskellige toner og aromaer inden for både rødvin, hvidvin, rosé og bobler og for virkelig at ramme disse og få det mest ud af dem, er det vigtigt at have det rigtige vinglas.

Sammenlign forskellen i smagen

Når man har et glas, er udformningen på dette betydningsfuld. Hvor højt glasset er, hvor bredt det er, hvordan stilken er udformet, og om glasset krummer er nemlig udslagsgivende for, hvor vinen lander på din tunge og i din mund generelt. Og alt efter hvor dette sker, vil smagen være forskellig.

Tror du ikke på det? Så prøv med en hvilken som helst anden drik at sammenligne smagen i dine forskellige vinglas.

Pludselig vil det gå op for dig, hvorfor der findes så mange forskellige vinglas, og hvorfor det at have med vin at gøre kan være en hel videnskab.

Tag godt imod dine gæster

Heldigvis findes der dog nogle vinglas, der kan bruges til det meste. Og det er ofte disse, vi finder i hjemmene rundt omkring i landet. De kan bruges til en lang række forskellige druer, og til alle tider kan de være med til at dække et flot bord.

Der er nemlig intet, der viser, at man har gjort sig umage som et veldækket bord, og straks vil både mad og vin synes mere lækkert netop fordi, alt det øjet ser, er en fryd. Når du gerne vil sikre, at du byder dine gæster ordentligt velkommen, så sørg for et flot veldækket bord med rigtige vinglas.