Uncategorized

Derfor bør du bruge timian som bunddække i din have

Hvis du elsker at gå op i din have, er det vigtigt, at du sørger for et godt bunddække. På den måde kan du danne et beskyttende lag i eksempelvis dine bede. Bunddækket er nemlig med til at hæmme ukrudtsvækst. Derudover giver det også dine planter de bedste betingelser for at kunne trives.

Der findes flere forskellige slags bunddække, som du kan vælge imellem. Blandt andet kan du vælge at bruge timian. Det er en bundække, der både blomstrer og dufter skønt. Derfor kan timian også sagtens fylde pladsen ud mellem dine planter på fineste vis. Hvis du vil vide mere om, hvordan timian kan anvendes som bunddække, skal du blot læse videre.

Formålet med et bunddække

Der er flere gode grunde til at vælge et bunddække til din have. Først og fremmest hjælper bunddækket dig med at skabe en flot bund i din have. Hvis du samtidig laver et tæt bunddække, vil det også hæmme ukrudtsvækst. Det betyder derfor, at du kan bruge mindre tid på at luge dit ukrudt. I stedet får du flere timer til de mere sjove og kreative opgaver i din have. Derfor er bunddække et fantastisk koncept.

Fordelene ved at vælge lavtvoksende planter som bunddække

Der er flere gode grunde til at vælge lavtvoksende planter som bunddække. Blandt andet får du følgende fordele:

  • Mindre ukrudtsvækst
  • Minimalt tidsforbrug på ukrudtslugning
  • Mere farve og diversitet i din have

Derfor skal du vælge timian som bunddække

Som nævnt kan du anvende timian som bunddække i din have. Timian er både flot og velduftende. Derudover er det også en plante, der er god for både fugle- og insektbestanden i din have.

Hvis du gerne vil have et særligt farverigt og velduftende bunddække, kan du vælge at kombinere flere forskellige sorter af timian. På den måde bliver der et flot spil af både farver og dufte i dit bunddække. Det er et syn, og en duft, som du vil kunne glæde dig over året rundt.

Hvad er timian?

Timian er en stedsegrøn staude, der oprindeligt stammer Sydeuropa. Plantens latinske navn er Thymus officinalis. På græsk betyder Thymos mod og livkraft, og det er meget sigende for denne fantastisk plante, der kan holde i en årrække.

Planten bliver 30 cm høj, og så bliver den også anvendt som krydderurt. Der findes flere skønne opskrifter, som du kan anvende timian i. Derudover kan du faktisk også anvende krydderurten til at brygge te med.

Som krydderurt er timian nemlig kendt for sin både aromatiske og krydrede smag. Derudover kan du også få planten i flere forskellige sorter, der har hver deres smag og duft. Tjek blot, om dine valg er spiselige.